Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim

Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim

3.8 217 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • oliwek Kalamata, bez pestek
    70 g
    70 g czarnych oliwek, bez pestek
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • mąki pszennej
    30 g
  • krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
    400 g
  • czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy
    180 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • ciasta francuskiego (275 g)
    1 opakowanie
  • żółtko roztrzepane, do posmarowania
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 385 kcal / 1612 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...