Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
70 g czarnych oliwek, bez pestek70 g oliwek Kalamata, bez pestek
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g mąki pszennej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
180 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
600 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
-
1 żółtko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29 g
Kalorie
1612 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Chili sin carne zapiekane pod serową polentą
1 godz.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1 godz. 10 min