
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
oliwek Kalamata, bez pestek70 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbki czosnku2
-
mąki pszennej30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki z zalewą400 g
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy180 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę600 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
ciasta francuskiego (275 g)1 opakowanie
-
żółtko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
385 kcal /
1612 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
4.2 g