Urządzenia i Akcesoria
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia
-
150 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
800 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g mleka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
szczypiorek, świeży do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
858 mg
Białko
16 g
Kalorie
1420.3 kJ /
339.3 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kotlety ruskie
35min
Makaron z makrelą i cytryną
30min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Pizzowe muffiny
1h 50min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Kotleciki z chleba
45min
Zapiekanka ziemniaczana
40min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Ryż pomidorowy z szynką
40min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h