Chrupiący boczek z piwnym sosem

Chrupiący boczek z piwnym sosem

4.5 186 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • wody
    900 g
  • piwa słodowego
    500 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • surowego boczku, bez kości, ze skórą
    1400 - 1600 g
  • kminku, mielonego (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki
  • kakao, niesłodzonego, naturalnego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 570 kcal / 2388 kJ
Białko 56 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...