Chrupiący boczek z piwnym sosem

Chrupiący boczek z piwnym sosem

4.5 186 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 900 g wody
  • 500 g piwa słodowego
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1400 - 1600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą
  • 1 - 2 łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka kakao, niesłodzonego, naturalnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 570 kcal / 2388 kJ
Białko 56 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...