
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- 900 g wody
- 500 g piwa słodowego
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszone - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 1400 - 1600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą
- 1 - 2 łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka kakao, niesłodzonego, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 570 kcal / 2388 kJ
- Białko
- 56 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Kiszka ziemniaczana
4 godz. 20 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min