Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Przyprawa pięciu smaków
-
2
laski cynamonu, przełamane na pół
lub 1 łyżka cynamonu, mielonego - 2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
- 3 gwiazdki anyżu
- 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
- 6 goździków
Pieczony boczek
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru
- 600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą, w jednym kawałku
- 2 łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1644.2 kJ / 393 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Rolada z boczku i schabu
11 Std. 40 Min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 40 Min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Golonka w sosie piwnym
2h 20min
Baleron z karkówki
50h 30min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 Std. 40 Min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Karkówka z cebulą
1h 45 min