Urządzenia i Akcesoria
Perliczki pieczone z jałowcem
Składniki
-
15 g masła
-
220 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm krążki
-
6 owoców jałowca
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki bułki tartej
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry w plastrach
-
2 perliczki (ok. 1300 g każda), wypatroszone, bez szyi, ze skórą
-
2 łyżeczki soli do oprószenia perliczek
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego do oprószenia perliczek
-
200 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1sa 35 dk
Pstrąg marynowany
25sa 35 dk
Pieczony boczek w pięciu smakach
9sa 15 dk
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2sa
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1sa 10 dk
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1sa 15 dk
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2sa 40 dk
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4sa 10 dk
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8sa 45 dk
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 dk
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2sa 20 dk
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1sa 50 dk