Clafoutis z rabarbarem

4.1 269 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    200 - 250 g
  • mąki pszennej
    60 g
  • cukru
    150 g
  • mleka
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
    200 g śmietany, 48% tłuszczu
  • jajka
    3
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285 kcal / 1190 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...