Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis z rabarbarem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki200 - 250 g
-
mąki pszennej60 g
-
cukru150 g
-
mleka200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
jajka3
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285 kcal /
1190 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min