Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis z rabarbarem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
-
200 - 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
60 g mąki pszennej
-
150 g cukru
-
200 g mleka
-
200 g śmietany, 48% tłuszczu200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1190 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 dk
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1sa
Ciasto z groszkami czekoladowymi i orzechami
1sa 30 dk
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1sa
Sernik makowy z jabłkami
7sa 40 dk
Ciasto marchewkowo-bananowe
2sa 30 dk
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2sa
Rabarbar pod kruszonką
55 dk
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1sa 15 dk
Tarta z ricottą i rabarbarem
1sa 45 dk
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1sa 35 dk
Jogurtowy placek ze śliwkami
1sa 20 dk