Clafoutis z rabarbarem

4.1 273 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
  • 200 - 250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 60 g mąki pszennej
  • 150 g cukru
  • 200 g mleka
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g śmietany, 48% tłuszczu
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285 kcal / 1190 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...