Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1190 kJ / 285 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1h 15min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2h
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3h 30min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min