Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruszonka z chleba z mozzarellą
- 75 g mozzarelli, tartej
- 90 g chleba pełnoziarnistego, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
Sos pomidorowy i gnocchi
- 1000 g gnocchi
- 3 ząbki czosnku
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 10 g oliwy z oliwek
- 750 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 ½ łyżki octu balsamicznego
- ½ - ¾ łyżeczki bazylii, suszonej
- ½ łyżeczki suszonych płatków chili
- ½ - ¾ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- woda, do gotowania gnocchi
- 150 g liści szpinaku, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1763 kJ / 418 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Gnocchi w sosie pomidorowym; Surówka brokułowa; Sorbet owocowy
30 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1h 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 Std. 45 Min