Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
TM6 TM5

Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym

3.9 (320 ocen)

Składniki

Kruszonka z chleba z mozzarellą

  • 75 g mozzarelli, tartej
  • 90 g chleba pełnoziarnistego, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście

Sos pomidorowy i gnocchi

  • 1000 g gnocchi
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 750 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 ½ łyżki octu balsamicznego
  • ½ - ¾ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • ½ - ¾ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • woda, do gotowania gnocchi
  • 150 g liści szpinaku, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1763 kJ / 418 kcal
Białko
18.5 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
7.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy