
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 - 15 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 5 cm kawałki500 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki500 g
-
liści szpinaku, świeżych150 - 200 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki150 g
-
mleka150 g
-
jajka4
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
652.7 kcal /
2730.9 kJ
Białko
39.5 g
Tłuszcz
40.8 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
1075.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 godz. 10 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min