Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem

3.8 1.7K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    10 - 15 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 5 cm kawałki
    500 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    500 g
  • liści szpinaku, świeżych
    150 - 200 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    150 g
  • mleka
    150 g
  • jajka
    4
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 652.7 kcal / 2730.9 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 40.8 g
Węglowodany 32.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 1075.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...