Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
TM6 TM5

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem

3.8 (1.6K ocen)

Składniki

  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego na 5 cm kawałki
  • 300 g wody
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 150 - 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 10 - 15 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 150 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 150 - 200 g mleka
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2560.3 kJ / 611.5 kcal
Białko
41.8 g
Węglowodany
32.3 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Błonnik
4.3 g
Sód
729.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy