Jeśli można coś zrobić samodzielnie, to nie warto tego kupować. Tutaj znajdziesz przepisy na przetwory, które możesz szybko przygotować we własnym domu: naturalnie, bez konserwantów, z niższą zawartością cukru i, jeśli jest taka potrzeba, bez alergenów.
Podstawowe składniki przechowuj w ich niezmienionej formie – w razie potrzeby możesz je zmielić, używając urządzenia Thermomix®. Na przykład przechowuj w szafce cukier kryształ, a kiedy będziesz potrzebować, wymaganą ilość zmiel na cukier puder. W ten sam sposób w kilka chwil możesz stworzyć własne mieszanki mąk z ziaren zbóż i roślin strączkowych. Przechowywanie w całości i mielenie wielu produktów (szczególnie przypraw i kawy) tuż przed użyciem sprawia, że dłużej zachowują świeżość i mają pełniejszy smak.
Z urządzeniem Thermomix® z łatwością stworzysz wiele składników dostosowanych do osobistych preferencji, również tych pozbawionych alergenów, takich jak mąka bezglutenowa, wegański majonez, napoje roślinne czy masło orzechowe. Sprawdź, co możemy Ci zaproponować.