Urządzenia i Akcesoria
Sos karmelowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
400 g
Składniki
-
cukru250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego1 łyżka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
510 kcal /
2136 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE POMYSŁY
214 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40min
Lody z solonym karmelem
14h
Kawowy sos karmelowy
45min
Orzechy włoskie w karmelu
1h 30min
Orzeszki ziemne w karmelu
1h 30min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Karmelowy budyń
1h
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min