Koncentrat bulionu warzywnego

5.0 8.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
400 g

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
    50 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    150 g
  • ząbek czosnku
    1
  • grzybów, świeżych
    50 g
    50 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
    1
  • mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
    6 gałązek
  • natki pietruszki, świeżej
    4 gałązki
  • soli gruboziarnistej
    120 g
    120 g soli, drobnej
  • białego wina, wytrawnego
    30 g
    30 g wody
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 101.5 kcal / 424.5 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 7319.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...