Koncentrat bulionu warzywnego
TM6 TM5

Koncentrat bulionu warzywnego

5.0 (7.8K ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 200 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g grzybów, świeżych
    lub 50 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
  • 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • 120 g soli gruboziarnistej
    lub 120 g soli, drobnej
  • 30 g białego wina, wytrawnego
    lub 30 g wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
424.5 kJ / 101.5 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
11.2 g
Tłuszcz
4.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
4.1 g
Sód
7319.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy