Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
400 g
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
-
200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g grzybów, świeżych
-
1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
-
6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
120 g soli, drobnej120 g soli gruboziarnistej
-
30 g wody30 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
7319.2 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
424.5 kJ /
101.5 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Sól ziołowa
5 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Masło orzechowe
5 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.