Koncentrat bulionu warzywnego
TM5 TM6

Koncentrat bulionu warzywnego

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 200 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 250 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g grzybów, świeżych
  • 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
  • 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • 120 g soli gruboziarnistej
  • 30 g białego wina, wytrawnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2226 kJ / 533 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie