Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
400 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)50 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki150 g
-
ząbek czosnku1
-
grzybów, świeżych50 g
-
liść laurowy, suszony (opcjonalnie)1
-
mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście6 gałązek
-
natki pietruszki, świeżej4 gałązki
-
soli gruboziarnistej120 g
-
białego wina, wytrawnego30 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
101.5 kcal /
424.5 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
7319.2 mg