Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta
- 55 g migdałów, w płatkach
- 220 g mąki kukurydzianej
- 110 g mieszanki mąk bezglutenowych, uniwersalnej
- 1 ½ łyżeczki suchych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki gumy guar
- 3 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- 320 g wody
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia kopystki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 633.8 kJ / 151.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 Std. 20 Min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 Std. 30 Min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min