
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta20 g
-
migdałów, w płatkach55 g
-
mąki kukurydzianej220 g
-
mieszanki mąk bezglutenowych uniwersalnej110 g
-
suchych drożdży1 ½ łyżeczki
-
cukru2 łyżeczki
-
gumy guar2 łyżeczki
-
soli morskiej, gruboziarnistej3 łyżeczki
-
wody320 g
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia kopystki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
151.5 kcal /
633.8 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
4.4 g
Węglowodany
24.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min