Focaccia (bez glutenu)

Focaccia (bez glutenu)

3.7 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta
    20 g
  • migdałów, w płatkach
    55 g
  • mąki kukurydzianej
    220 g
  • mieszanki mąk bezglutenowych uniwersalnej
    110 g
  • suchych drożdży
    1 ½ łyżeczki
  • cukru
    2 łyżeczki
  • gumy guar
    2 łyżeczki
  • soli morskiej, gruboziarnistej
    3 łyżeczki
  • wody
    320 g
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia kopystki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
    1 płaska łyżeczka rozmarynu, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 151.5 kcal / 633.8 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...