Focaccia (bez glutenu)
TM5 TM6

Focaccia (bez glutenu)

3.7 (31 ocen)

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta
  • 55 g migdałów, w płatkach
  • 220 g mąki kukurydzianej
  • 110 g mieszanki mąk bezglutenowych, uniwersalnej
  • 1 ½ łyżeczki suchych drożdży
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki gumy guar
  • 3 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
  • 320 g wody
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia kopystki
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
633.8 kJ / 151.5 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
24.9 g
Tłuszcz
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy