Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g wody
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 żółtka
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2014.9 kJ / 481.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 53.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 303 mg
Alternatywne przepisy
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 Std.
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25h 20 min.
Sos holenderski – 500 ml
15min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 dk
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Sos holenderski – 250 ml
15min
Sos beszamelowy
15min
Purée warzywne
45 Min
Sos berneński
15min
Sos waniliowy
10 dk
Purée ziemniaczane
50 dk