Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g wody
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
2014.9 kJ /
481.6 kcal
Tłuszcz
53.4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos béarnaise
20 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Purée warzywne
45 min
Sos berneński
15 min
Sos beszamelowy
15 min