Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g wody
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 żółtka
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2014.9 kJ / 481.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 53.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 303 mg
Alternatywne przepisy
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Sos holenderski – 500 ml
15 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Kremowy dressing francuski
10min
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos berneński
15 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Sos waniliowy
10min
Pasta z łososia
5min
Sos beszamelowy
15 Min