Bezglutenowy chleb tostowy

Bezglutenowy chleb tostowy

4.5 102 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
20 kromek

Składniki

Zaczyn
  • 45 g mąki gryczanej
  • 30 g mąki ryżowej
  • 85 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
Chleb
  • olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
  • 500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 20 g łusek babki płesznik (psyllium)
    20 g nasion babki płesznik (psyllium)
  • 500 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 20.7 kcal / 86.5 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 0.8 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...