Bezglutenowy chleb tostowy

Bezglutenowy chleb tostowy

4.6 95 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
20 kromek

Składniki

Zaczyn
  • mąki gryczanej
    45 g
  • mąki ryżowej
    30 g
  • wody
    85 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
Chleb
  • olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    500 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
  • łusek babki płesznik (psyllium)
    20 g
    20 g nasion babki płesznik (psyllium)
  • miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 20.7 kcal / 86.5 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 0.8 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...