
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb tostowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
20 kromek
Składniki
Zaczyn
-
mąki gryczanej45 g
-
mąki ryżowej30 g
-
wody85 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
Chleb
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
łusek babki płesznik (psyllium)20 g
-
miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®500 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
20.7 kcal /
86.5 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min