
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb tostowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
20 kromek
Składniki
Zaczyn
-
45 g mąki gryczanej
-
30 g mąki ryżowej
-
85 g wody
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
Chleb
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g łusek babki płesznik (psyllium)
-
500 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
-
1 łyżeczka soli
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
20.7 kcal /
86.5 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska