
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zaczyn
- 45 g mąki gryczanej
- 30 g mąki ryżowej
- 85 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
Chleb
- olej rzepakowy, ilość do natłuszczenia formy
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 20 g łusek babki płesznik (psyllium)
- 500 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 86.5 kJ / 20.7 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
Brak ocen
2 godz. 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
Brak ocen
2 godz. 50 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
Brak ocen
15 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
Brak ocen
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
Brak ocen
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
Brak ocen
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
Brak ocen
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chlebek arabski
Brak ocen
1 godz. 50 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
Brak ocen
2 godz. 25 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
Brak ocen
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
Brak ocen
10 min