
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb tostowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz.
20 kromek
Składniki
Zaczyn
-
mąki gryczanej45 g
-
mąki ryżowej30 g
-
wody85 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
Chleb
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia formy
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
łusek babki płesznik (psyllium)20 g
-
miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®500 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
20.7 kcal /
86.5 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska