Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zaczyn
- 45 g mąki gryczanej
- 30 g mąki ryżowej
- 85 g wody
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
Chleb
- olej rzepakowy, ilość do natłuszczenia formy
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 20 g łusek babki płesznik (psyllium)
- 500 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 86.5 kJ / 20.7 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 Std. 30 Min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min