
Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa garam masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
12 porcji
Składniki
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka ziaren kardamonu, całego
-
1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
¾ łyżeczki goździków
-
1 laska cynamonu dł. ok 4 cm, połamana na kawałki
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
7.8 kcal /
32.4 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
1.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
1.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Przyprawa pięciu smaków
10 min
Ryż kaszmirski
30 min
Chana masala
35 min
Kurczak garam masala
40 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Dal makhani z soczewicy
50 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min