Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 925.7 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 17.1 mg
Alternatywne przepisy
Masło orzechowe
5min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1h 40min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6hod. 10min
Napój sojowy
12 Std. 30 Min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Mąka kokosowa
4hod.
Masło kokosowe
5min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Napój migdałowy z daktylami
1h 20min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20min
Mąka orkiszowa
5min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min