
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g migdałów, ze skórką
- 50 g orzechów laskowych, łuskanych
- 150 g pestek dyni
- 100 g ziaren słonecznika
- 100 g siemienia lnianego
- 30 g maku
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 6 jajek
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 935.6 kJ / 223.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 137.7 mg
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 Min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min