Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb życia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 kromek
Składniki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g migdałów, ze skórką
-
50 g orzechów laskowych łuskanych
-
150 g pestek dyni
-
100 g ziaren słonecznika
-
100 g siemienia lnianego
-
30 g maku
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
6 jajek
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
137.7 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
935.6 kJ /
223.6 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2h 30min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6h 15min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1h 30min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57h 40min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1h 10min