Urządzenia i Akcesoria
Wegański majonez
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
450 g
Składniki
-
250 g oleju słonecznikowego
-
150 g napoju sojowego niesłodzonego
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki syropu z agawy
-
15 g musztardy np. delikatesowej
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
563.4 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
2142.6 kJ /
512.1 kcal
Tłuszcz
56 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie „masło”
2 godz.
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Majonez bez jajek
10 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Wegańskie naleśniki
50 min