Urządzenia i Akcesoria
Wegański majonez
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
450 g
Składniki
-
250 g oleju słonecznikowego
-
150 g napoju sojowego niesłodzonego
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki syropu z agawy
-
15 g musztardy np. delikatesowej
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
563.4 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
2142.6 kJ /
512.1 kcal
Tłuszcz
56 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie masło z aquafabą
2 Std. 25 Min
Majonez bez jajek
10 Min
Wegański placek (farinata)
1 Std. 50 Min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 Min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 Min
Weganella-wegańska mozarella
6 Std. 20 Min
Wegański parmezan
25 Min
Wegański smalec
2 Std. 15 Min
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 Std. 10 Min
Pasta bezjajeczna
5 Min
Wegańskie naleśniki
50 Min