Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu

4.4 146 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
35 kromek

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    80 g
  • ryżu białego, krótkoziarnistego np. do risotto
    200 g
  • kaszy jaglanej
    100 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    200 g
  • łusek babki płesznik (psyllium)
    30 g
    30 g nasion babki płesznik (psyllium)
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • wody
    420 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 66.2 kcal / 276.7 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...