Koncentrat bulionu grzybowego
TM6 TM5

Koncentrat bulionu grzybowego

5.0 (38 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
  • 200 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 - 40 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 1 - 2 liście laurowe, suszone
  • 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • 120 g soli gruboziarnistej
  • 50 g wody
  • 50 g białego wina, wytrawnego
    lub 50 g wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
331 kJ / 79.1 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
13.6 g
Tłuszcz
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
4 g
Sód
7808.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy