Koncentrat bulionu grzybowego

Koncentrat bulionu grzybowego

5.0 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
600 g

Składniki

  • 50 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g pomidora pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 - 40 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 1 - 2 liście laurowe, suszone
  • 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
  • 120 g soli gruboziarnistej
  • 50 g wody
  • 50 g białego wina, wytrawnego
    50 g wody
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 79.1 kcal / 331 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 7808.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...