Koncentrat bulionu grzybowego

Koncentrat bulionu grzybowego

5.0 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
600 g

Składniki

  • sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
    30 - 40 g
  • liście laurowe, suszone
    1 - 2
  • mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
    4 gałązki
  • natki pietruszki, świeżej
    4 gałązki
  • soli gruboziarnistej
    120 g
  • wody
    50 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
    50 g wody
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 79.1 kcal / 331 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 7808.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...