
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki (opcjonalnie)
- 200 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g pomidora, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 - 40 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
- 1 - 2 liście laurowe, suszone
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej
- 120 g soli gruboziarnistej
- 50 g wody
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2373.9 kJ / 567 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 16.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Sos amatriciana
50 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Musztarda pomarańczowa
15 min