
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu grzybowego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
600 g
Składniki
-
sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbek czosnku1
-
grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)30 - 40 g
-
liście laurowe, suszone1 - 2
-
mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście4 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej4 gałązki
-
soli gruboziarnistej120 g
-
wody50 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
79.1 kcal /
331 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
13.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
7808.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska