Poznaj nasze najnowsze przepisy na dania główne z ryb, drobiu i mięs. Z urządzeniem Thermomix® bez trudu przygotujesz soczystego fileta łososia lub rybę w całości, usmażysz w punkt steki, upieczesz doskonałą szynkę czy perfekcyjną kaczkę na uroczystą kolację. Wszystkie przepisy można upiec w tradycyjny sposób lub z wykorzystaniem naszego nowego akcesorium – Thermomix Sensor®, który gwarantuje doskonały rezultat za każdym razem.
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Glazurowana szynka
54 godz.
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 godz. 50 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 godz. 30 min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Świąteczny łosoś
35 min