Urządzenia i Akcesoria
Indyk w glazurze pomarańczowej
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 29 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Pomarańczowa solanka i marynowanie indyka
-
4 pomarańcze ekologiczne (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1500 g wody
-
100 g syropu klonowego
-
90 g soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 tuszka z indyka w całości (4,5-5 kg)
Nadzienie
-
1000 g wody
-
150 g ryżu brązowego
-
3 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g białej kiełbasy, surowej bez osłonek, podzielonej na kawałki (patrz wariant)
-
50 g rodzynek
Glazura pomarańczowa
-
80 g syropu klonowego
-
30 g sosu sojowego
-
4 goździki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5898.8 mg
Białko
126.3 g
Kalorie
4862 kJ /
1162.1 kcal
Tłuszcz
50.1 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Węglowodany
46.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 godz. 30 min
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
9 godz. 30 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min