
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry w całości lub przekrojonego na pół2000 g
-
ząbki czosnku2
-
musztardy francuskiej30 g
-
musztardy Dijon10 g
-
miodu30 g
-
sosu sojowego20 g
-
oliwy z oliwek1 ½ - 2 ½ łyżki
-
papryczki chili, suszonej, w płatkach (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek (patrz wskazówka)1 - 2 pęczki
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki100 - 150 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki500 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 - 50 g
-
mleka200 g
-
curry, mielonego1 szczypta
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do dekoracji1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
637 kcal /
2665.1 kJ
Białko
55.6 g
Tłuszcz
39.3 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
499.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.