Urządzenia i Akcesoria
Steki panierowane w pieprzu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
-
40 g brandy (patrz wariant)
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 łyżki oleju
-
1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
248.6 mg
Białko
69.2 g
Kalorie
4070.4 kJ /
972.9 kcal
Tłuszcz
71.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 godz. 30 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min