Urządzenia i Akcesoria
Steki panierowane w pieprzu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
-
40 g brandy (patrz wariant)
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 łyżki oleju
-
1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
248.6 mg
Białko
69.2 g
Kalorie
4070.4 kJ /
972.9 kcal
Tłuszcz
71.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 Std. 30 Min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 30 Min
Ośmiornica po portugalsku
1 Std. 30 Min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 Std. 10 Min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 Std. 30 Min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 Std. 40 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 Min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 Min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 Min
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50 Min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 Min
Miso carbonara z makaronem udon
30 Min