Urządzenia i Akcesoria
Steki panierowane w pieprzu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g ziaren pieprzu czarnego
-
4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
-
40 g brandy (patrz wariant)
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 łyżki oleju
-
1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
248.6 mg
Białko
69.2 g
Kalorie
4070.4 kJ /
972.9 kcal
Tłuszcz
71.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
30.7 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Kurczak pieczony na butelce z ziemniakami
5 godz.
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.