
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 ryby, całe, oczyszczone bez łusek (ok. 400 g każda), np. karmazyny, dorady, pstrągi
-
1 limonka
-
sól do oprószenia
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
5 papryczek chili, suszonych
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 łyżeczki pasty imbirowo-czosnkowej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
30 g oleju rzepakowego
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
czerwona cebula pokrojona w krążki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
297.5 kcal /
1249.8 kJ
Białko
40.4 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
3.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
1218 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
50 min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min