Urządzenia i Akcesoria
Pieczona ryba masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 ryby, całe, oczyszczone bez łusek (ok. 400 g każda), np. karmazyny, dorady, pstrągi
-
1 limonka
-
sól do oprószenia
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
5 papryczek chili, suszonych
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 łyżeczki pasty imbirowo-czosnkowej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
30 g oleju rzepakowego
-
tajska bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracjiliście kolendry, świeże do dekoracji
-
czerwona cebula pokrojona w krążki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1218 mg
Białko
40.4 g
Kalorie
1249.8 kJ /
297.5 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Zupa rybna z szafranem
50 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min