Pieczona ryba masala
TM6 TM5

Pieczona ryba masala

4.0 (10 ocen)

Składniki

  • 2 ryby, całe, oczyszczone, bez łusek (ok. 400 g każda), np. karmazyny, dorady, pstrągi
  • 1 limonka
  • sól, do oprószenia
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 5 papryczek chili, suszonych
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 łyżeczki pasty imbirowo-czosnkowej (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 30 g oleju rzepakowego
  • liście kolendry, świeże, do dekoracji
    lub tajska bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji
  • czerwona cebula, pokrojona w krążki, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1249.8 kJ / 297.5 kcal
Białko
40.4 g
Węglowodany
3.6 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
2.7 g
Sód
1218 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy