
Urządzenia i Akcesoria
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
Składniki
Marynowana cebula
-
wody100 g
-
czerwonego octu winnego50 g
-
cukru30 g
-
soli2 łyżeczki
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka½
Jogurtowy sos
-
jogurtu naturalnego170 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody mineralnej, niegazowanej30 g
-
skórka otarta z ½ cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Łosoś i ziemniaki
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry w 1 kawałku800 - 900 g
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
przyprawy za'atar (patrz wskazówka)2 - 3 łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków przekrojonych na pół lub pokrojonych na 3-4 kawałki700 g
-
sól do oprószenia
-
migdałów, w słupkach (patrz wskazówka)2 - 3 łyżki
-
granatu tylko pestki½
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanych5 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
1 godz. 5 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min