Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 filet z łososia, świeży, ze skórą (600-800 g)
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10
g skrobi ziemniaczanej
lub 10 g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 100 g wody
- 100 g sosu sojowego
- 1 cytryna
- 1 granat, tylko pestki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2093.5 kJ / 500.4 kcal
- Białko
- 44.1 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 2903.6 mg
Alternatywne przepisy
Piernik choinka
15 Std. 30 Min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 Std. 25 Min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 Std.
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45min
Glazurowana szynka
54 Std.
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 Std. 40 Min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 Std. 30 Min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min