
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny łosoś
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
filet z łososia, świeży ze skórą (600-800 g)1
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
skrobi ziemniaczanej10 g
-
korzennej przyprawy do piernika1 łyżeczka
-
wody100 g
-
sosu sojowego100 g
-
cytryna1
-
granat tylko pestki1
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
500.4 kcal /
2093.5 kJ
Białko
44.1 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
30.5 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
2903.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 Min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 Std. 40 Min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 Min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 Min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 Std.
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 Std.
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 Std. 30 Min
Ryba w stylu Veracruz
45 Min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 Min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 Min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 Std.
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 Min