
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny łosoś
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 filet z łososia, świeży ze skórą (600-800 g)
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
-
100 g wody
-
100 g sosu sojowego
-
1 cytryna
-
1 granat tylko pestki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
500.4 kcal /
2093.5 kJ
Białko
44.1 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
30.5 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
2903.6 mg