Urządzenia i Akcesoria
Ognisty kurczak z warzywną surówką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Ognisty kurczak
-
3 ząbki czosnku
-
4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
-
2 - 4 papryczki chili bird's eye, suszone (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
100 g oleju
-
50 g czerwonego octu winnego
-
1 tuszka z kurczaka w całości (ok. 1500 g)
Warzywna surówka
-
500 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki, np. seler, marchewka, papryka, brokuły
-
100 g majonezu
-
1 ½ łyżki musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1914.9 mg
Białko
74.3 g
Kalorie
5398.3 kJ /
1290.2 kcal
Tłuszcz
102.1 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 Std. 30 Min
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 Std. 20 Min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 Min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 Min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM5)
2 Std. 10 Min
Pieczona ryba masala
1 Std. 15 Min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 Std. 20 Min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 Std.
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 Std. 30 Min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 Std. 30 Min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 Std. 5 Min
Kurczak pieczony z warzywami
1 Std. 20 Min