
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 50 g oliwy z oliwek
- 300 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
- 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
- 1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 968.7 kcal / 4052.8 kJ
- Białko
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 64.4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Sód
- 835.2 mg
Alternatywne przepisy
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Kawa mielona waniliowa
5 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6)
50 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min