
Urządzenia i Akcesoria
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry130 g
-
ząbków czosnku (ok. 3 główki)130 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek50 g
-
cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski300 g
-
tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
968.7 kcal /
4052.8 kJ
Białko
67.4 g
Tłuszcz
64.4 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Sód
835.2 mg