Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
TM6 TM5

Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak

4.2 (50 ocen)

Składniki

  • 130 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 130 g ząbków czosnku (ok. 3 główki)
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 300 g cebuli, pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
  • 1 tuszka z kurczaka (ok. 1500 g), w całości

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
4052.8 kJ / 968.7 kcal
Białko
67.4 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
64.4 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Błonnik
4.2 g
Sód
835.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy