
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło ziołowe
- 10 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Ziemniaki, brokuły i steki
- 3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
- 30 g oleju plus do natłuszczenia
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
- 500 g wody
- 400 g różyczek brokułu
- 4 steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1104 kcal / 4619.2 kJ
- Białko
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 77.2 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.9 g
- Sód
- 1152.6 mg