
Urządzenia i Akcesoria
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Masło ziołowe
-
mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście10 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
Ziemniaki, brokuły i steki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście3 - 4 gałązki
-
oleju plus do natłuszczenia30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki500 g
-
wody500 g
-
różyczek brokułu400 g
-
steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1104 kcal /
4619.2 kJ
Białko
73.8 g
Tłuszcz
77.2 g
Węglowodany
28.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
33.9 g
Sód
1152.6 mg