Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami

Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami

4.6 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Masło ziołowe
  • mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście
    10 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
Ziemniaki, brokuły i steki
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    3 - 4 gałązki
  • oleju plus do natłuszczenia
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
    500 g
  • wody
    500 g
  • różyczek brokułu
    400 g
  • steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1104 kcal / 4619.2 kJ
Białko 73.8 g
Tłuszcz 77.2 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 33.9 g
Sód 1152.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...