Urządzenia i Akcesoria
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Masło ziołowe
-
10 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, koperku, szałwii, rozmarynu, szczypiorku, tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Ziemniaki, brokuły i steki
-
3 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
30 g oleju plus do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g różyczek brokułu
-
4 steki z polędwicy wołowej (3,5 cm grubości)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1152.6 mg
Białko
73.8 g
Kalorie
4619.2 kJ /
1104 kcal
Tłuszcz
77.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
33.9 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Bento z pandami
1 godz.
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min