Urządzenia i Akcesoria
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
Składniki
Marynowanie mięsa
-
1 łyżka owoców jałowca
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka ziaren ziela angielskiego
-
½ łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
-
1 łyżka oleju
-
1000 - 1200 g rostbefu w całości
Pieczenie mięsa i purée z suszonymi pomidorami
-
olej do natłuszczenia
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g mleka
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
30 g masła
Sos z czerwonego wina
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
70 g wody plus dodatkowe 3-4 łyżki
-
1 - 2 łyżki żurawiny, do mięs1 - 2 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Turbot w szampańskim sosie
40min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1h 20min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1h 30min
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1h 50min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1h
Mini galette z grzybami
1h 45min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13h 20min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3h