Urządzenia i Akcesoria
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Marynowanie mięsa
-
1 łyżka owoców jałowca
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka ziaren ziela angielskiego
-
½ łyżki soli morskiej, gruboziarnistej
-
1 łyżka oleju
-
1000 - 1200 g rostbefu w całości
Pieczenie mięsa i purée z suszonymi pomidorami
-
olej do natłuszczenia
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
300 g mleka
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
30 g masła
Sos z czerwonego wina
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
200 g czerwonego wina, wytrawnego
-
70 g wody plus dodatkowe 3-4 łyżki
-
1 - 2 łyżki żurawiny, do mięs1 - 2 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki
-
½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1079.5 mg
Białko
46.3 g
Kalorie
2987.5 kJ /
714 kcal
Tłuszcz
34.2 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
672 godz.
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min