Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Czosnkowy majonez
-
2 ząbki czosnku
-
1 szczypta soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
115 g majonezu
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki musztardy
Burgery
-
3 cebule dymki białe i zielone części, pokrojone na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
700 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
Łódeczki ziemniaczane
-
4 czerwone ziemniaki (łącznie ok. 1000 g), pokrojone w ósemki (patrz wskazówka)
-
1 czerwona cebula pokrojona w 1 cm plastry
-
8 gałązek rozmarynu, świeżego
-
2 łyżeczki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 bułek do burgerów przekrojonych na pół, opieczonych lub grillowanych
-
6 liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1246 mg
Białko
37 g
Kalorie
2987 kJ /
714 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 Min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 Std. 30 Min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 Min
Klasyczne burgery wołowe
1 Std.
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min
Szybka pizza neapolitańska
50 Min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 Std.
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 Min
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 Std. 55 Min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1 Std. 20 Min
Wrapy à la Big Mac
40 Min
Smash burger
45 Min