Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem

Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem

4.8 104 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Czosnkowy majonez
  • ząbki czosnku
    2
  • soli
    1 szczypta
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • majonezu
    115 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • musztardy
    ½ łyżeczki
Burgery
  • cebule dymki białe i zielone części, pokrojone na 3 cm kawałki
    3
  • ząbki czosnku
    2
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    700 g
Łódeczki ziemniaczane
  • czerwone ziemniaki (łącznie ok. 1000 g), pokrojone w ósemki (patrz wskazówka)
    4
  • czerwona cebula pokrojona w 1 cm plastry
    1
  • rozmarynu, świeżego
    8 gałązek
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • bułek do burgerów przekrojonych na pół, opieczonych lub grillowanych
    6
  • liści sałaty
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 714 kcal / 2987 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 1246 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...