
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Czosnkowy majonez
-
ząbki czosnku2
-
soli1 szczypta
-
oliwy z oliwek30 g
-
majonezu115 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
musztardy½ łyżeczki
Burgery
-
cebule dymki białe i zielone części, pokrojone na 3 cm kawałki3
-
ząbki czosnku2
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki700 g
Łódeczki ziemniaczane
-
czerwone ziemniaki (łącznie ok. 1000 g), pokrojone w ósemki (patrz wskazówka)4
-
czerwona cebula pokrojona w 1 cm plastry1
-
rozmarynu, świeżego8 gałązek
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
bułek do burgerów przekrojonych na pół, opieczonych lub grillowanych6
-
liści sałaty6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
714 kcal /
2987 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
1246 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Kanapki z burgerem i cheddarem
1 godz. 30 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1 godz. 20 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min