
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona szynka (kulka)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 godz.
10 porcji
Składniki
Solanka
-
1500 g wody
-
100 g soli
-
5 liści laurowych, suszonych
-
5 owoców jałowca
-
10 goździków
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
1 szynka wieprzowa, bez kości (kulka) (ok. 1,3 kg, patrz wskazówka)
Pieczona szynka
-
100 g musztardy
-
50 g miodu
-
30 g oleju
-
3 ząbki czosnku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
130.8 kcal /
547.1 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
4362.8 mg