
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona szynka (kulka)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 godz.
10 porcji
Składniki
Solanka
-
wody1500 g
-
soli100 g
-
liści laurowych, suszonych5
-
owoców jałowca5
-
goździków10
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
szynka wieprzowa, bez kości (kulka) (ok. 1,3 kg, patrz wskazówka)1
Pieczona szynka
-
musztardy100 g
-
miodu50 g
-
oleju30 g
-
ząbki czosnku3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
130.8 kcal /
547.1 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
4362.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 godz. 10 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Świąteczny nadziewany kurczak
2 godz. 10 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min