Urządzenia i Akcesoria
Glazurowana szynka
Składniki
-
1000 g wody
-
200 g soli
-
1 szynka wieprzowa, z kością, ze skórą (ok. 7 kg, patrz wskazówka)
-
150 g soku ananasowego
-
100 g marmolady pomarańczowej (patrz wskazówka)
-
30 g brandy (opcjonalnie)
-
20 g sosu sojowego
-
1 łyżka syropu klonowego1 łyżka miodu
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
1 gwiazdka anyżu
-
goździki (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min