Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
TM6 TM5

Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku

3.6 (11 ocen)

Składniki

Kaczka po pekińsku

  • 2 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości, bez ścięgien i nadmiaru tłuszczu
  • 15 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem (4-6 łodyżek), pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 5 g kolendry, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 - 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Sos śliwkowy

  • 2 śliwki (ok. 100 g), bez pestek, pokrojone w ćwiartki
  • 60 g miodu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • ¼ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 50 g wody

Bezglutenowe naleśniki

  • 3 jajka
  • 200 g ciepłej wody
  • 90 g skrobi z tapioki
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
    lub 1 łyżeczka oleju
  • olej kokosowy, do smażenia
  • 1 - 2 ogórki, pokrojone w cienkie słupki
  • 6 - 8 łodyżek zielonej cebulki ze szczypiorkiem, pokrojonych w paski lub plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1049.2 kJ / 250.8 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
29.1 g
Tłuszcz
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
2 g
Sód
441 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy