Pełnowartościowe dania obiadowe o niskim indeksie glikemicznym (IG). Zbiór przepisów z zachowaniem wskazań dietetycznych, opublikowanych wcześniej na Cookidoo®.
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Chana masala
35 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.