Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 - 10 g liści natki pietruszki, świeżych
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego
-
400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
20 g masła
-
400 g cukinii pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
60 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
913.3 mg
Białko
30.5 g
Kalorie
1766.8 kJ /
422 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Pęczotto z pomidorami
50 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min