Wersje kompatybilne
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 5 - 10 g liści natki pietruszki, świeżych
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego
- 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g masła
- 400 g cukinii, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
- 60 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1766.8 kJ / 422 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 913.3 mg
Alternatywne przepisy
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami
50 min
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min