Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami

Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami

4.6 2.8K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • kaszy jęczmiennej pęczak
    200 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • liści natki pietruszki, świeżych
    5 - 10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • tymianku, suszonego
    1 czubata łyżeczka
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 2 cm kawałki
    400 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • masła
    20 g
  • cukinii pokrojonej w 1-2 cm kostkę
    400 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 422 kcal / 1766.8 kJ
Białko 30.5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 913.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...