
Urządzenia i Akcesoria
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jęczmiennej pęczak200 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
liści natki pietruszki, świeżych5 - 10 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek10 g
-
tymianku, suszonego1 czubata łyżeczka
-
piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 2 cm kawałki400 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła20 g
-
cukinii pokrojonej w 1-2 cm kostkę400 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
422 kcal /
1766.8 kJ
Białko
30.5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
48.8 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
913.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min