Wegańska fasolka po bretońsku

Wegańska fasolka po bretońsku

4.6 635 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1800 g
  • fasoli Piękny Jaś, suszonej uprzednio namoczonej 8-12 h, odsączonej (patrz wskazówka)
    450 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • ziarna pieprzu czarnego
    2
  • przecieru pomidorowego
    300 g
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • sosu sojowego
    10 g
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • lubczyku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • chili, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cząbru, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • tofu, świeżego wędzonego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
    100
  • kromki pieczywa pełnoziarnistego (patrz wskazówka)
    4

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 1434 kcal / 6003.9 kJ
Białko 75 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 237 g
Błonnik 56 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 3696 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...