Zupa z czerwoną soczewicą

Zupa z czerwoną soczewicą

4.7 3.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    200 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • tymianku, świeżego tylko liście
    2 - 3 gałązki
    ½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • wody
    800 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 273 kcal / 1142.2 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 765.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...