Zupa z czerwoną soczewicą

Zupa z czerwoną soczewicą

4.7 3.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    ½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 800 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 273 kcal / 1142.2 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 765.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...