
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
25 g oliwy z oliwek
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
273 kcal /
1142.2 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
765.1 mg