
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek25 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, świeżego tylko liście2 - 3 gałązki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
wody800 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
273 kcal /
1142.2 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
765.1 mg