
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek25 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
tymianku, świeżego tylko liście2 - 3 gałązki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
wody800 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
273 kcal /
1142.2 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
765.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min