Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
25 g oliwy z oliwek
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
2 liście laurowe, suszone
-
½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
765.1 mg
Białko
14 g
Kalorie
1142.2 kJ /
273 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min