Zupa z czerwoną soczewicą
TM5 TM6

Zupa z czerwoną soczewicą

4.7 (769 ocen)

Składniki

  • 160 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
  • 400 g pomidorów bez skóry z puszki, krojonych
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 800 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
486 kJ / 116 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
11.3 g
Tłuszcz
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy