
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Pulpety indycze z mozzarellą
-
100 g sera mozzarella pokrojonego na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
450 g mięsa z indyka, mielonego
-
30 g wody
-
1 jajko
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki oliwy z oliwek
Sos marinara
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
327.5 kcal /
1371.2 kJ
Białko
33.8 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
1.8 g