
Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
oliwy z oliwek (patrz wskazówka)20 g
-
komosy ryżowej (quinoa)120 g
-
papryki bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)4
-
czerwonej soczewicy, suszonej120 g
-
sól ilość do oprószenia papryk
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia papryk
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
pieczarek200 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata250 g
-
sosu sojowego2 łyżki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczkę
-
ziaren słonecznika40 g
-
płatków drożdżowych (opcjonalnie)10 - 15 g
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
466 kcal /
1951 kJ
Białko
20.5 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
61.9 g
Błonnik
12.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
1230.4 mg