Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą

Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą

4.5 347 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1000 g
  • oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
    20 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    120 g
  • papryki bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
    4
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    120 g
  • sól ilość do oprószenia papryk
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia papryk
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • pieczarek
    200 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    250 g
  • sosu sojowego
    2 łyżki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczkę
  • ziaren słonecznika
    40 g
  • płatków drożdżowych (opcjonalnie)
    10 - 15 g
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 466 kcal / 1951 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 61.9 g
Błonnik 12.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 1230.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...