Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
TM5 TM6

Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą

Składniki

  • 1500 g wody
  • 120 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 120 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 4 papryki, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g pieczarek
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia papryk
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia papryk
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 40 g ziaren słonecznika
  • 10 - 15 g płatków drożdżowych (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1661.6 kJ / 396.7 kcal
Białko
20.7 g
Węglowodany
58.8 g
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
12.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie