Dorsz po tajsku z Varomy
TM6 TM5

Dorsz po tajsku z Varomy

3.8 (101 ocen)

Składniki

  • 450 - 500 g filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 130 g każdy), najlepiej polędwicy
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 20 - 30 g cebuli dymki, tylko zielonej części, pokrojonej na kawałki
  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
833.2 kJ / 199 kcal
Białko
22.5 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy