
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz po tajsku z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 130 g każdy), najlepiej polędwicy450 - 500 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
ząbki czosnku3 - 4
-
cebuli dymki tylko zielonej części, pokrojonej na kawałki20 - 30 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
oliwy z oliwek4 łyżki
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
199 kcal /
833.2 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
0.4 g