Dorsz po tajsku z Varomy

Dorsz po tajsku z Varomy

3.7 105 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • filetów z dorsza, bez skóry (4 filety, ok. 130 g każdy), najlepiej polędwicy
    450 - 500 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • cebuli dymki tylko zielonej części, pokrojonej na kawałki
    20 - 30 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 - 20 g
  • oliwy z oliwek
    4 łyżki
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 199 kcal / 833.2 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...