Wersje kompatybilne
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 40 g masła
- 200 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej na 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g jarmużu, tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w paski (opcjonalnie)
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1821.3 kJ / 435 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 962.5 mg
Alternatywne przepisy
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Dal z kurczakiem i szpinakiem
40 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Risotto z jarmużem
50 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min