
Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
40 g masła
-
200 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g jarmużu tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju (opcjonalnie) odsączonych, pokrojonych w paski
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435 kcal /
1821.3 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
962.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Dal z kurczakiem i szpinakiem
40 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min