
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 100 g kaszy gryczanej, prażonej
- 100 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
- 30 g mąki gryczanej
- 40 g ziaren słonecznika
- 10 g siemienia lnianego
-
5
g liści natki pietruszki, świeżych posiekanych
lub 5 g liści kolendry, świeżych posiekanych - 20 g sosu sojowego
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 345.3 kcal / 1445.5 kJ
- Białko
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 678.3 mg