Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
4 filety z pstrąga, ze skórą np. łososiowego (ok. 150 g każdy)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
3 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
12 liści mięty, świeżej
-
12 plastrów cytryn ekologicznej
-
2 cukinie (ok. 350 g każda)
-
300 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1135 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min