Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią

Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią

4.6 163 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 4 filety z pstrąga, ze skórą np. łososiowego (ok. 150 g każdy)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 12 liści mięty, świeżej
  • 12 plastrów cytryn ekologicznej
  • 2 cukinie (ok. 350 g każda)
  • 300 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 30 g
Kalorie 1135 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...