Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
4 filety z pstrąga, ze skórą np. łososiowego (ok. 150 g każdy)
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
3 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
12 liści mięty, świeżej
-
12 plastrów cytryn ekologicznej
-
2 cukinie (ok. 350 g każda)
-
300 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
1135 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Łosoś na parze po azjatycku
1 Std.
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Ryba z warzywami na parze
1 Std. 15 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 Min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 Min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min