Zupa gulaszowa z białej fasoli

Zupa gulaszowa z białej fasoli

4.5 3.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 - 120 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    400 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    200 g
  • cukru
    ¼ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • cząbru, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 223 kcal / 939 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...