Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa z białej fasoli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
¼ łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
250 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
939 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
14.8 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Wegańskie chili
40 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min