Chana masala
TM5 TM6

Chana masala

4.6 (327 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oleju
  • 1 - 2 łyżeczki nasion kolendry
  • 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 280 - 300 g białej ciecierzycy, gotowanej, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 5 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
950.9 kJ / 227.1 kcal
Białko
8.7 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy