
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na kremowym szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan25 g
-
olej do natłuszczenia
-
wody500 g
-
filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)1 szczypta
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych300 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.1 kcal /
2447.9 kJ
Białko
42.6 g
Tłuszcz
43.6 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
2220.6 mg