
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na kremowym szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
25 g sera parmezan
-
olej do natłuszczenia
-
500 g wody
-
4 filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g liści szpinaku baby, świeżych
-
200 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.1 kcal /
2447.9 kJ
Białko
42.6 g
Tłuszcz
43.6 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
2220.6 mg