Łosoś na kremowym szpinaku

Łosoś na kremowym szpinaku

4.7 2.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 25 g sera parmezan
  • olej do natłuszczenia
  • 500 g wody
  • 4 filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
    1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 200 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 585.1 kcal / 2447.9 kJ
Białko 42.6 g
Tłuszcz 43.6 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 2220.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...