Łosoś na kremowym szpinaku

Łosoś na kremowym szpinaku

4.7 2.1K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan
    25 g
  • olej do natłuszczenia
  • wody
    500 g
  • filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)
    4
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
    1 szczypta
    1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    300 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 585.1 kcal / 2447.9 kJ
Białko 42.6 g
Tłuszcz 43.6 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Sód 2220.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...