Łosoś na kremowym szpinaku
TM6 TM5

Łosoś na kremowym szpinaku

4.8 (1.1K ocen)

Składniki

  • 25 g sera parmezan
  • olej, ilość do natłuszczenia wkładu Varomy
  • 500 g wody
  • 4 filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
    lub 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 200 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2720.4 kJ / 649.8 kcal
Białko
38.8 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcz
52.8 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 74 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy