Kofty z wołowiny i fety

Kofty z wołowiny i fety

4.0 140 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

  • skórka pomarańczowa z połowy pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
  • kolendry, świeżej
    5 - 6 gałązek
  • liści mięty, świeżych
    10 - 15
  • zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
    2
  • wołowiny pokrojonej w 3 cm kostkę, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
    650 g
  • jogurtu typu greckiego
    60 g
  • sera feta pokrojonego na kawałki
    100 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • mieszanki przypraw baharat (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 1 cm kawałki
    25 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 72 kcal / 304 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 1 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...