Kofty z wołowiny i fety
TM5 TM6

Kofty z wołowiny i fety

4.0 (30 ocen)

Składniki

  • skórka pomarańczowa, z połowy pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
  • 5 - 6 gałązek kolendry, świeżej
  • 10 - 15 liści mięty, świeżych
  • 2 zielone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 650 g wołowiny, pokrojonej w 3 cm kostkę, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 60 g jogurtu typu greckiego
  • 100 g sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw baharat (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • 25 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem, pokrojonej na 1 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
304 kJ / 72 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy