Urządzenia i Akcesoria
Kofty z wołowiny i fety
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
skórka pomarańczowa z połowy pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
-
5 - 6 gałązek kolendry, świeżej
-
10 - 15 liści mięty, świeżych
-
2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
650 g wołowiny pokrojonej w 3 cm kostkę, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
60 g jogurtu typu greckiego
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka mieszanki przypraw baharat (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
25 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 1 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
304 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3h 40min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3h 10min
Ramen z klopsikami z indyka
2h 25min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7h 10min
Curry z wołowiną
45min
Tacos z krewetkami i ananasem
45min
Dymny sos whisky
20min
Satay z sosem orzechowym
1h 55min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45min