Urządzenia i Akcesoria
Kofty z wołowiny i fety
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
skórka pomarańczowa z połowy pomarańczy, ekologiczna, bez białych błonek
-
5 - 6 gałązek kolendry, świeżej
-
10 - 15 liści mięty, świeżych
-
2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
650 g wołowiny pokrojonej w 3 cm kostkę, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
60 g jogurtu typu greckiego
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka mieszanki przypraw baharat (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
25 - 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 1 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
304 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cevapcici z sosem tzatziki
30 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
3 godz. 10 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min