![Gulasz wieprzowy w stylu greckim Gulasz wieprzowy w stylu greckim](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/147F02EB-BC1C-451E-91D5-9EA276D69789/Derivates/950D5F17-4010-4E7B-B808-0338216855D3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego
- ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
- 500 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
- 80 g czarnych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1178.9 kJ / 281.8 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 661.4 mg
Alternatywne przepisy
Gulasz z udźca indyka
1 Std. 25 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 Std. 45 Min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 Min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 Min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 Min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 Min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 Min
Pilaw z porem i indykiem
30 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 Min