
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, świeżego
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
500 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.8 kcal /
1178.9 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
11.3 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
661.4 mg