Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, świeżego
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
500 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w paski (1 x 3 cm)
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
661.4 mg
Białko
29 g
Kalorie
1178.9 kJ /
281.8 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
16.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Schab duszony w sosie
50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min